Náš tím

Aneta Orosiová Anetta, 29 ročná bratislavčanka, spoluzakladateľka projektu Jem iné, vyštudovala MBA, medzinárodné vzťahy a diplomaciu. Vďaka tomu, že som sa desať rokov profesionálne venovala spoločenskému tancu, dlhé roky interiérovému designu ako aj marketingu v gastronómii, som si vypestovala lásku k cestovaniu, dobrému, kvalitnému ale aj exotickému jedlu a zároveň sa naučila zodpovednosti, či kreativite. Venujem sa aktivitám, ktoré majú hlbší význam a zmysel (dopad) pre spoločnosť, pretože som vždy odmalička túžila robiť “veľké veci”. Aj preto v Jem iné vznikajú projekty ako Skutočne zdravá škola, či program Ako sa varia zmeny. Snažíme sa pomáhať zlepšovať stravovacie návyky detí, mládeže aj dospelých, ako aj o inklúziu marginalizovaných skupín obyvateľstva do spoločnosti. Byť ambasádorkou Jamieho Olivera je veľmi príjemný pocit. Profesionálne sa venovať svojej najväčšej vášni, gastronómii, je splnením môjho detského sna.

Anetta Vaculíková - odborný garant, spoluzakladateľka iniciatívy 


Evka Blaho Evka vyštudovala zdravú výživu a fytoterapiu na prestížnej škole prírodnej medicíny ACNT v Austrálii. Momentálne pôsobí na 1. klinike celostnej medicíny na Slovensku - Medante, ktorá predstavuje spojenie klasickej a alternatívnej medicíny. V Medante sa venuje budúcim mamičkám a detským ochoreniam (akútnym i chronickým) a ich liečeniu prírodnými prostriedkami bez akýchkoľvek vedľajších nežiaducich účinkov. Zároveň pôsobí ako nutričný poradca pre širokú škálu klientov s rôznymi zdravotnými problémami. 

Do jej pracovného portfólia patrí aj spolupráca s občianskym združením Jem iné. Tu dohliada na to, aby každodenná strava našich najmenších bola nielen pestrá a chutná, ale hlavne zdravá. 

Eva Blaho - odborný garant, manažérka projektu


Maszay Bývalý šéfkuchár hotelov Devín či Grand Castle nasadol na zdanlivo úplne inú vlnu a luxusné hotely vymenil za školskú jedáleň v Karlovej Vsi. Na poli školského stravovania vedie malú súkromnú revolúciu. Odmieta sa totiž striktne pridržiavať bradatých receptov, podľa ktorých sa varí niekoľko desaťročí. „Nie sú to žiadne experimenty, len sa snažím, aby sme varili chutne. Ľudia sa dnes stravujú modernejšie, takže vychádzam z toho, že deti sú zvyknuté aj doma jesť inak.“ Deťom varí granadíry a guláše, no servíruje im aj rukolu, či lososa. V kuchyni, ktorá denne nakŕmi sedem stoviek hladných krkov, robí šéfkuchár Marián Maszay malú revolúciu. Bude však veľmi rád, ak sa tieto zmeny udejú na viacerých školách na celom Slovensku. 

Marián Maszay - odborný garant


Katka a Lubos Megovci Katarína vyštudovala medzinárodné podnikanie vo Viedni a následne cukrársky kurz na Westminster Kingsway College v Lodnýne. Svoj pozitívny vzťah k pečeniu si utvrdila prácou v londýnskej sieti výnimočných cukrární a dnes sa ako šťastná matka snaží prinášať na stôl výživné jedlá, ktoré chutia.

Ľuboš po ukončení štúdia finančného manažmentu premenil svoj koníček na povolanie ďalším štúdiom na londýnskej kuchárskej škole Le Cordon Bleu. Pracoval niekoľko rokov v profesionálnych kuchyniach v rôznych krajinách sveta a ostatných sedem rokov sa živí ako súkromný kuchár v Bratislave. Rád by pozitívne vplýval na to, čo deti jedia doma a v školských jedálňach. Katka a Ľuboš sú rodičia dvom školopovinným deťom.

Katka a Ľuboš Mego - odborný garant