Ukončenie prieskumu o vzťahu detí k zdravému životnému štýlu a zverejnenie výhercov

26. 5. 2021
Skutočne zdravá škola

Ukončenie prieskumu o vzťahu detí k zdravému životnému štýlu a zverejnenie výhercov

Celoslovenský prieskum o vzťahu detí a mládeže k zdravému životnému štýlu, ktorého cieľom bolo zmapovať informácie a presvedčenia, ale aj návyky slovenských detí súvisiace so zdravým životným štýlom, sme úspešne ukončili. Momentálne v spolupráci s prieskumnou agentúrou 2muse prebieha analýza získaných dát za účelom relevantnej interpretácie zistených skutočností, za účelom prípravy odborných návrhov riešení v oblasti podpory udržateľného životného štýlu u detí a mládeže. Tie budú prezentované všetkým zapojeným školám vo forme unikátnej praktickej Príručky zdravého životného štýlu mládeže, ktorá bude obsahovať informácie od odborníkov na tému výživy, psychológie, ale aj vzťahu k životnému prostrediu. Veríme, že táto príručka významne pomôže k efektívnym zmenám v MŠ, ZŠ aj SŠ i v školských jedálňach, ktoré o posun v tejto téme už dlhodobo prejavujú záujem. 

Prieskum bol realizovaný s podporou hlavného mesta Bratislava, mládežníckej organizácie Iuventa a vďaka Nadačného fondu Kaufland pri Nadácii centra pre filantropiu.

Prieskumu sa zúčastnilo 1376 anonymných respondentov zo všetkých krajov na Slovensku.

Do súťaže sa zapojilo 652 detí, ktoré sa svojim súhlasom so súťažnými podmienkami zaradili do zlosovania o nasledovné ceny:

  • 10 zdravých eko balíčkov od spoločnosti Kaufland (balíček zahŕňa gots bavlnenú tašku, ekosieťku, ceruzku, ktorá sa po vypísaní môže zasadiť, a niečo bio na zahryznutie)

  • 10 balíčkov na domáce pestovateľské práce so semienkami od MyGreens (sada na pestovanie zahŕňa semienka na pestovanie mikrozeleniny, substrát a ekologické kochlíky)

Zo všetkých respondentov, ktorí súhlasili so zaradením do súťaže boli vyžrebovaní 10 výhercovia balíčka ekologických darčekových predmetov a produktov od spoločnosti Kaufland a 10 výhercovia sád na pestovanie od spoločnosti MyGreens.

Zoznam výhercov nájdete tu. Všetkým vyžrebovaným gratulujeme a zároveň ich v súlade so súťažnými podmienkami kontaktujeme emailom za účelom doručenia výhry.

Pre viac info o komplexných výstupoch z prieskumu nás sledujte cez sociálne siete IG a FB, čítajte náš blog alebo sa registrujte do odberu noviniek na našej web stránke v pätičke. Budeme radi, ak sa stanete súčasťou našej platformy sledovateľov či podporovateľov, ktorým záleží na pozitívnom vzťahu detí k zdravému životnému štýlu.

Tím skutočne zdravá škola

Späť na zoznam