Jednoduché aktivity na spoznávanie jedla pre menšie deti

12. 10. 2021
Benjamin Preschool Senec

Vzdelávanie a budovanie vzťahu k zdravej strave nemusí byť komplikované a to ani pre menšie detičky. V Benjamin Preschool máme pravideľné a jednoduché aktivity zamerané na spoznávanie rôznych zdravých potravín, nových chutí a prvé zoznamovanie sa s varením.

Deti spoznávali i menej obľúbené druhy zeleniny ako napríklad cviklu a hravou formou preskúmali ako chutí čerstva cvikla ale i odštavená. Zaujalo ich, ako môže zafarbiť ryžu alebo naše ruky. Deti sa dozvedeli, že je plná vitamínu C, môže znížiť krvný tlak a pomáha nášmu mozgu lepšie pracovať a pomáha tiež nášmu tráveniu. Na záver sme si cviklu výtvarne znázornili a zahrali si "cviklové" divadielko.

Ďalšou aktivitou bola príprava omelety so zeleninkou - mrkvou, cibuľkou a paprikou. Takáto kombinácia potravín je plná proteinov a zdravých tukov a vďaka zelenine i vitamínu A, B12, C a K. Toto jedlo je veľmi jednoduché na prípravu a i menšie deti ho s malou pomocou zvládnu navariť a spoznať tak kuchynské náradie. Nie je nad chuť vlastnoručne čerstvo pripraveného zdravého jedla.

Deti si tiež pripravili jablkovo-mrkvový šalát a spoznali tak aké rôzne chute majú rôzne druhy jabĺčok a kombináciu ovocia a zeleniny.

Už teraz sa tešíme čo ďalšie si pripravíme s detičkami nabudúce.

Jednoduché aktivity na spoznávanie jedla pre menšie deti 1Jednoduché aktivity na spoznávanie jedla pre menšie deti 1Jednoduché aktivity na spoznávanie jedla pre menšie deti 1Jednoduché aktivity na spoznávanie jedla pre menšie deti 1Jednoduché aktivity na spoznávanie jedla pre menšie deti 1Jednoduché aktivity na spoznávanie jedla pre menšie deti 1Jednoduché aktivity na spoznávanie jedla pre menšie deti 1Jednoduché aktivity na spoznávanie jedla pre menšie deti 1Jednoduché aktivity na spoznávanie jedla pre menšie deti 1
Späť na zoznam