Metodické materiály a návody pre učiteľov a ostatných členov Akčnej skupiny

Z navrhnutých tém vyberte oblasť, ktorá vás zaujíma. Môžete zvoliť aj cieľovú skupinu, hľadať aj podľa názvu alebo kľúčového slova.



  • Výživa
    Vzdelávanie o jedle a stravovaní

    Zdravá výživa a zdravý životný štýl - Metodika pre pedagogických a nepedagogických pracovníkov

    Táto publikácia vás prevedie najnovějšími poznatkami v oblasti zdravej výživy a zdravého životného štýlu a rôznymi doporučeniami podloženými poznatkami EBM. Predstavíme čo všetko ovplyvňuje životný štýl detí, ako aj všetky skupiny potravín a tekutiny, ich základný prínos pre zdravie a výživu človeka, predevšetkým žiakov a dospievajúcich. Publikácia naznačí, ako tému zdravej výživy využívať vo výuke a tiež v praktickim živote.

    Vznik metodiky bol podporený z prostriedkov Nadačného fondu Kaufland.

     

    materiál v pdf
  • Implementácia projektu na škole
    Angažovanosť a kultúra stravovania

    Čo to je Akčná skupina pre zdravé stravovanie

    materiál v pdf
  • Implementácia projektu na škole
    Angažovanosť a kultúra stravovania

    Ako na tvorbu Akčnej skupiny

    materiál v pdf
  • Implementácia projektu na škole
    Zapojenie rodičov a odborníkov
    Angažovanosť a kultúra stravovania

    Ako získať pomoc odborníkov

    materiál v pdf
  • Implementácia projektu na škole
    Bronzové kritériá a certifikácia
    Strieborné kritériá a certifikácia
    Zlaté kritériá a certifikácia

    Kritériá skutočne zdravej školy

    materiál v pdf
  • Implementácia projektu na škole
    Bronzové kritériá a certifikácia
    Strieborné kritériá a certifikácia
    Zlaté kritériá a certifikácia

    Kritériá skutočne zdravej škôlky

    materiál v pdf
  • Implementácia projektu na škole
    Zapojenie rodičov a odborníkov
    Angažovanosť a kultúra stravovania
    Miestne komunity a spolupráca

    Ako zapojiť rodičov do pestovateľských a kulinárskych aktivít

    materiál v pdf
  • Implementácia projektu na škole
    Angažovanosť a kultúra stravovania

    Ako zapojiť žiakov do plnenia Akčného plánu

    materiál v pdf
  • Implementácia projektu na škole
    Bronzové kritériá a certifikácia

    Návod na splnenie bronzových kritérií

    materiál v pdf
  • Implementácia projektu na škole
    Strieborné kritériá a certifikácia

    Návod na splnenie strieborných kritérií

    materiál v pdf
  • Implementácia projektu na škole
    Zlaté kritériá a certifikácia

    Návod na splnenie zlatých kritérií

    materiál v pdf
  • Implementácia projektu na škole
    Angažovanosť a kultúra stravovania

    Činnosti akčnej skupiny

    materiál v pdf
  • Implementácia projektu na škole
    Angažovanosť a kultúra stravovania

    Program prvého stretnutia akčnej skupiny

    materiál v pdf
  • Implementácia projektu na škole
    Zapojenie rodičov a odborníkov
    Angažovanosť a kultúra stravovania

    Postup pre rodičov, ak chcú pomôcť zlepšiť stravovanie na škole

    materiál v pdf
  • Výživa
    Kvalita jedla a miesto jeho pôvodu

    Nepovolené aditíva

    materiál v pdf
  • Implementácia projektu na škole
    Kvalita jedla a miesto jeho pôvodu

    Plnenie kritérií programu - Kvalita jedla a miesto pôvodu surovín

    materiál v pdf
  • Implementácia projektu na škole
    Angažovanosť a kultúra stravovania

    Plán zdravého školského stravovania - 10 bodov

    materiál v pdf
  • Implementácia projektu na škole
    Angažovanosť a kultúra stravovania

    Dotazník pre zamestnancov

    materiál v pdf
  • Implementácia projektu na škole
    Angažovanosť a kultúra stravovania

    Vyhodnotenie práce akčnej skupiny

    materiál v pdf
  • Výživa
    Vzdelávanie o jedle a stravovaní

    Školský kvíz o jedle pre deti

    Dokument - jednoduchý školský kvíz, pre pedagógov, vďaka ktorému sa deti môžu zoznámiť so súvislosťami medzi jedlom, zdravím a udržateľným životným štýlom. V prípade potreby konzultácie ohľadom odpovedí nás prosím kontaktujte. 

    materiál v pdf
  • Výživa
    Kvalita jedla a miesto jeho pôvodu

    Metodický manuál Skutočne zdravej školskej kuchyne

    Dokument pre pani kuchárky, ktorý pomôže zorientovať sa v tom, čo Skutočne zdravá škola považuje za racionálnu výživu. Tento dokument zároveň poskytne tipy na to, ako zdravšie a chutnejšie a najmä z akých surovín variť v školskej jedálni. 

    materiál v pdf
  • Výživa
    Zapojenie rodičov a odborníkov
    Kvalita jedla a miesto jeho pôvodu
    Zodpovednosť

    Sezónny kalendár ovocia a zeleniny A6

    Tento dokument vznikol v spolupráci s OZ Slow Food Pressburg

    materiál v pdf
  • Výživa
    Zapojenie rodičov a odborníkov
    Kvalita jedla a miesto jeho pôvodu
    Zodpovednosť

    Sezónny kalendár ovocia a zeleniny A4

    Tento dokument vznikol v spolupráci s OZ Slow Food Pressburg

    materiál v pdf
  • Výživa
    Zapojenie rodičov a odborníkov
    Kvalita jedla a miesto jeho pôvodu

    Slow Food tipy na výber potravín

    Dokument, ktorý k zmene inšpiruje nielen školy, ale aj rodičov.

    Vznikol v spolupráci s OZ Slow Food Pressburg. 

    materiál v pdf
  • Výživa
    Zapojenie rodičov a odborníkov
    Kvalita jedla a miesto jeho pôvodu

    Zodpovedné nákupné správanie

    Dokument, ktorý k zmene inšpiruje nielen školy, ale aj rodičov.

    Vznikol v spolupráci s OZ Slow Food Pressburg. 

    materiál v pdf
  • Vzdelávanie o jedle a stravovaní
    Miestne komunity a spolupráca

    Formulár - na Farmu! Pred výletom

    Pomôcka pre pedagógov, pred výletom na farmu.

    materiál v pdf
  • Vzdelávanie o jedle a stravovaní
    Miestne komunity a spolupráca

    Formulár - Na Farmu! Na výlete

    Pomôcka pre pedagógov na šk. výlete na farme.

    materiál v pdf
  • Implementácia projektu na škole
    Zapojenie rodičov a odborníkov
    Angažovanosť a kultúra stravovania

    Dotazník pre MŠ a ZŠ 1. stupeň

    Pomôcka pre akčnú skupinu

    materiál v pdf
  • Implementácia projektu na škole
    Zapojenie rodičov a odborníkov
    Angažovanosť a kultúra stravovania

    Dotazník pre ZŠ 2. st. a SŠ

    Dokument pre Akčnú skupinu

    materiál v pdf
  • Implementácia projektu na škole
    Zapojenie rodičov a odborníkov
    Angažovanosť a kultúra stravovania

    Dotazník pre rodičov

    Dokument pre Akčnú skupinu

    materiál v pdf
  • Implementácia projektu na škole
    Bronzové kritériá a certifikácia

    7 krokov k získaniu certifikátu

    materiál v pdf
  • Výživa
    Kvalita jedla a miesto jeho pôvodu

    Desatoro výživy podľa Skutočne zdravej školy

    Aká je výživa podľa odborných garantov Skutočne zdravej školy? Dozviete sa v tomto dokumente.

    Vznik metodiky bol podporený z prostriedkov Nadačného fondu Kaufland.

    materiál v pdf
  • Kvalita jedla a miesto jeho pôvodu

    Školské stravovanie podľa Skutočne zdravej školy

    Vysvetlenie systém zásad školského stravovania podľa princípov Skutočne zdravej školy s ohľadom na aktuálne platnú legislatívu. V metodike nájdete aj okomentovaný ukážkový jedálny lístok z jednej zo škôl zapojených do programu.

    Vznik metodiky bol podporený z prostriedkov Nadačného fondu Kaufland.

    materiál v pdf
  • Kvalita jedla a miesto jeho pôvodu

    Tipy pre pracovníkov školskej jedálne

    Inšpirácia pre vedúcich a pracovníkov školských jedální s tipmi na správnu prezentáciu pokrmov a zdravú školskú stravu. Nasledujúce tipy sú určené personálu školských jedální, aby dokázali lepšie komunikovať svoju prácu a trasovať spokojnosť stravníkov v škole a tým pomáhať budovať zdravú a udržateľnú kultúru stravovania. 

    Vznik metodiky bol podporený z prostriedkov Nadačného fondu Kaufland.

    materiál v pdf
  • Výživa
    Kvalita jedla a miesto jeho pôvodu

    Značky so zárukou

    Dokument, ktorý vysvetľuje, čo najčastejšie označenia na etiketách (obaloch potravín) znamenajú, vďaka čomu môžeme uskutočňovať uvedomelejšie rozhodnutia pri výbere produktov a samotnom nákupe či už do školskej jedálne alebo do domácnosti. 

    Vznik metodiky bol podporený z prostriedkov Nadačného fondu Kaufland.

    materiál v pdf
  • Výživa
    Kvalita jedla a miesto jeho pôvodu

    Prehľad čerstvých surovín

    materiál v pdf
  • Výživa
    Kvalita jedla a miesto jeho pôvodu

    Akrylamid v potravinách - čo to je a ako ho môžeme znížiť

    materiál v pdf
  • Výživa
    Kvalita jedla a miesto jeho pôvodu

    Kontaminanty v potravinovom reťazci

    materiál v pdf
  • Výživa
    Kvalita jedla a miesto jeho pôvodu

    Bezpečné rozmrazovanie potravín

    materiál v pdf
  • Kvalita jedla a miesto jeho pôvodu
    Výživa

    Bezpečnosť mäsa v Európe

    materiál v pdf
  • Zapojenie rodičov a odborníkov
    Vzdelávanie o jedle a stravovaní
    Miestne komunity a spolupráca

    Ideme na farmu - metodický manuál

    Tento materiál je určený pre učiteľov, alebo vedenie škôl, ktorí majú záujem podporiť zdravé stravovanie zaradením spolupráce s miestnymi farmármi a výrobcami kvalitných potravín a aktivity na farme vykonávať v rámci  školského vzdelávacieho programu. Prináša návody, tipy a odporúčania, ako plánovať a organizovať návštevu so žiakmi tak, aby to mali maximálny vzdelávací efekt a zároveň, aby boli dodržané všetky bezpečnostné a hygienické prvky.

    Vznik metodiky bol podporený z prostriedkov Nadačného fondu Kaufland.

    materiál v pdf
  • Angažovanosť a kultúra stravovania

    Metodický manuál Odhlučnenie školských jedální

    Dokument, ktorý poukazuje na potrebu riešenia problému hluku v školských stravovacích zariadeniach a tipy ako na to.

    Vznik metodiky bol podporený z prostriedkov spoločnosti Ecophon.

    materiál v pdf
  • Zodpovednosť
    Kvalita jedla a miesto jeho pôvodu

    Rozumieme logám a symbolom

    Autor: Slovenská agentúra životného prostredia, Odbor environmentálneho manažérstva a Bazilejského dohovoru, Braslava

    Vydavateľ: Slovenská agentúra životného prostredia, Banská Bystrica

    Náklad: 2 000ks

    Rok vydania: 2018

    Vydanie: prvé

    ISBN: 978-80-89503-85-8

    materiál v pdf
  • Výživa
    Vzdelávanie o jedle a stravovaní

    Úlohy na zahryznutie - 1. stupeň ZŠ

    Ďakujeme spoločnosti Kaufland Slovenská republika za možnosť podielať sa na tvorbe tejto brožúrky.

    Kreatíva: This is Loco

    materiál v pdf
  • Výživa
    Vzdelávanie o jedle a stravovaní

    Úlohy na zahryznutie - 2. stupeň ZŠ

    Ďakujeme spoločnosti Kaufland Slovenská republika za možnosť podielať sa na tvorbe tejto brožúrky.

    Kreatíva: This is Loco

    materiál v pdf
  • Zodpovednosť
    Vzdelávanie o jedle a stravovaní

    Dopady plytvania potravinami - Didaktický text

    Text zoznamuje učiteľov so súčasnou podobou potravinových systémov, ktoré síce prispeli k zvýšeniu potravinovej bezpečnosti, ale zároveň priniesli celú radu negatívnych dôsledkov. Jedným z nich je tiež zvýšenie množstva vyprodukovaného potravinového odpadu. Ďalej sú tu naznačené možnosti riešenia spočívajúce predovšetkým v zodpovednej výrobe a spotrebe. V texte sú spomenuté zaujímavosti a námety do výučby.

    Dokument Dopady plytvania potravinami - didaktický text vznikol vďaka podpore Nadácie Orange.

    materiál v pdf
  • Zodpovednosť
    Vzdelávanie o jedle a stravovaní

    Dôsledky plytvania potravinami - Metodický manuál 1. st. ZŠ

    Plytvanie potravinami je novodobý fenomén, ktorý má nepriaznivý dopad nielen na životné prostredie, ale také na naše peňaženky. Mnoho detí si vôbec neuvedomuje, čo to plytvanie potravinami je a ako ho môžu znížiť. Jedným zo spôsobov obmedzenia plytvania potravinami je ich správne uskladnenie, aby nedochádzalo k ich znehodnoteniu, a tým skráteniu doby použiteľnosti

    Dokument Dôsledky plytvania potravinami - pokusy - Metodický manuál pre pedagógov pre 1. st. ZŠ vznikol vďaka podpore Nadácie Orange.

    materiál v pdf
  • Zodpovednosť
    Vzdelávanie o jedle a stravovaní

    Dôsledky plytvania potravinami - Metodický manuál 2. st. ZŠ

    Plytvanie potravinami je novodobý fenomén, ktorý má nepriaznivý dopad nielen na životné prostredie, ale také na naše peňaženky. Mnoho detí si vôbec neuvedomuje, čo to plytvanie potravinami je a ako ho môžu znížiť. Jedným zo spôsobov obmedzenia plytvania potravinami je ich správne uskladnenie, aby nedochádzalo k ich znehodnoteniu, a tým skráteniu doby použiteľnosti

    Dokument Dôsledky plytvania potravinami - pokusy - Metodický manuál pre pedagógov pre 2. st. ZŠ vznikol vďaka podpore Nadácie Orange.

    materiál v pdf
  • Zodpovednosť

    Audit zvyškov jedla v školskej jedálni - manuál

    Dokument Audit zvyškov jedla v jedálni - manuál vznikol vďaka podpore Nadácie Orange.

    materiál v pdf
  • Zodpovednosť
    Vzdelávanie o jedle a stravovaní

    Opatrenia k znižovaniu plytvania jedlom v školských jedálňach - Metodický manuál

    Dokument Opatrenia k znižovaniu plytvania jedlom v školských jedálňach - Metodický manuál pre pedagógov ZŠ a SŠ vznikol vďaka podpore Nadácie Orange.

    materiál v pdf
  • Zodpovednosť
    Vzdelávanie o jedle a stravovaní

    Dôsledky plytvania potravinami - ako usporiadať výstavu - Metodický manuál

    Inštruktážny materiál obsahuje 11 obrázkov, ktoré tvoria: ikonografika, zadania na prácu s grafmi a fotografie. Dohromady znázorňujú rôznymi spôsobmi problematiku zmeny klímy a poľnohospodárstva v Európe a  Slovenskej republike.

    Dokument Dôsledky plytvania potravinami - ako usporiadať výstavu - Metodický manuál pre 2. st. ZŠ a SŠ vznikol vďaka podpore Nadácie Orange.

    materiál v pdf
  • Zodpovednosť
    Vzdelávanie o jedle a stravovaní

    Dôsledky plytvania potravinami - pokusy - Metodický manuál 1. st. ZŠ

    Plytvanie potravinami je novodobý fenomén, ktorý má nepriaznivý dopad nielen na životné prostredie, ale také na naše peňaženky. Mnoho detí si vôbec neuvedomuje, čo to plytvanie potravinami je a ako ho môžu znížiť. Jedným zo spôsobov obmedzenia plytvania potravinami je ich správne uskladnenie, aby nedochádzalo k ich znehodnoteniu, a tým skráteniu doby použiteľnosti

    Dokument Dôsledky plytvania potravinami - pokusy - Metodický manuál pre 1. st. ZŠ vznikol vďaka podpore Nadácie Orange.

    materiál v pdf
  • Zodpovednosť
    Vzdelávanie o jedle a stravovaní

    Dôsledky plytvania potravinami - pokusy - Metodický manuál 2. st. ZŠ

    Plytvanie potravinami je novodobý fenomén, ktorý má nepriaznivý dopad nielen na životné prostredie, ale také na naše peňaženky. Mnoho detí si vôbec neuvedomuje, čo to plytvanie potravinami je a ako ho môžu znížiť. Jedným zo spôsobov obmedzenia plytvania potravinami je ich správne uskladnenie, aby nedochádzalo k ich znehodnoteniu, a tým skráteniu doby použiteľnosti

    Dokument Dôsledky plytvania potravinami - pokusy - Metodický manuál pre 2. st. ZŠ vznikol vďaka podpore Nadácie Orange.

    materiál v pdf
  • Zodpovednosť

    Audit zvyškov jedla v školskej jedálni - formulár

    Dokument Audit zvyškov jedla v školskej jedálni - formulár vznikol vďaka podpore Nadácie Orange.

    materiál v pdf
  • Zodpovednosť

    Audit zvyškov jedla v školskej jedálni - meranie odpadu - formulár

    Dokument Audit zvyškov jedla - prieskumný formulár vznikol vďaka podpore Nadácie Orange.

    materiál v pdf
  • Výživa
    Kvalita jedla a miesto jeho pôvodu
    Zodpovednosť

    Čítame etikety - metodický manuál

    Inšpirácia pre prodičov a pracovníkov školskej jedálne ako čítať etikety na obaloch potravín.

    Vznik tejto metodiky bol podporený z prostriedkov Nadačného fondu Kaufland.

    materiál v pdf
  • Zapojenie rodičov a odborníkov
    Miestne komunity a spolupráca

    Školské potravinové trhy

    Inšpirácia pre pedagógov ako naplánovať a zrealizovať školské potravinové trhy

    Školské potravinové trhy sú skutočné potravinové trhy, ktoré sa konajú v školských telocvičniach, spoločenských miestnostiach, na záhradách, alebo školských ihriskách a sú organizované Skutočne zdravými školami. Zamestnanci školy, žiaci a ich rodičia, ale aj široká verejnosť majú tak príležitosť prísť a kúpiť si čerstvé lokálne produkty. 

    Návod „Skutočne zdravá škola: Školské potravinové trhy a ako na ne“ je navrhnutý tak, aby učiteľom základných škôl poskytol široký výber podmanivých a poučných aktivít súvisiacich s tematikou jedla a farmárčenia. Návod sprostredkováva žiakom šancu ponoriť sa do vzrušujúceho 8-týždňového podnikateľského projektu, v ktorom sa budú učiť o jedle a farmárčení, a zároveň bude vašej škole pomáhať k naplňovaniu kritérií nutných pre udelenie bronzového hodnotenia Skutočne zdravej školy.

    Vznik tejto metodiky bol podporený z prostriedkov Nadačného fondu Kaufland.

    materiál v pdf
  • Vzdelávanie o jedle a stravovaní

    Úvod k Arche chutí

    Vďaka našej spolupráci s OZ Slow Food Pressburg Vám prinášame nové metodiky k výuke o jedle a biodiverzite. 

    materiál v pdf
  • Vzdelávanie o jedle a stravovaní

    Archa chutí ide do školy: Hrdinovia medzi nami - Príbeh

    Vďaka našej spolupráci s OZ Slow Food Pressburg Vám prinášame nové metodiky k výuke o jedle a biodiverzite. 

    materiál v pdf
  • Vzdelávanie o jedle a stravovaní

    Archa chutí ide do školy: Biodiverzita - Edukačná aktivita 1

    Vďaka našej spolupráci s OZ Slow Food Pressburg Vám prinášame nové metodiky k výuke o jedle a biodiverzite. 

    materiál v pdf
  • Vzdelávanie o jedle a stravovaní

    Archa chutí ide do školy: ŽIvotné prostredie - Edukačná aktivita 2

    Vďaka našej spolupráci s OZ Slow Food Pressburg Vám prinášame nové metodiky k výuke o jedle a biodiverzite. 

    materiál v pdf
  • Vzdelávanie o jedle a stravovaní

    Archa chutí ide do školy: Kultúra stravovania - Edukačná aktivita 3

    Vďaka našej spolupráci s OZ Slow Food Pressburg Vám prinášame nové metodiky k výuke o jedle a biodiverzite. 

    materiál v pdf
  • Vzdelávanie o jedle a stravovaní

    Archa chutí ide do školy: Chuť - Edukačná aktivita 4

    Vďaka našej spolupráci s OZ Slow Food Pressburg Vám prinášame nové metodiky k výuke o jedle a biodiverzite. 

    materiál v pdf
  • Zapojenie rodičov a odborníkov
    Miestne komunity a spolupráca
    Vzdelávanie o jedle a stravovaní

    Školská úžitková záhrada - metodický manuál

    Inšpirácia pre pedagógov ako naplánovať, vytvoriť a starať sa o prírodnú úžitkovú záhradu pri škole a ako naučiť žiakov vypestovať si vlastné jedlo.

    Vznik metodiky bol podporený z prostriedkov Nadačného fondu Kaufland.

    materiál v pdf
  • Vzdelávanie o jedle a stravovaní

    Školská úžitková záhrada - pracovný list pre žiaka - Biologická ochrana rastlín

    Inšpirácia pre pedagógov ako naplánovať, vytvoriť a starať sa o prírodnú úžitkovú záhradu pri škole a ako naučiť žiakov vypestovať si vlastné jedlo. prostredníctvom využitia praktických pracovných listov s témou "Biologickej ochrany rastlín".

    Vznik metodiky bol podporený z prostriedkov Nadačného fondu Kaufland.

    materiál v pdf
  • Vzdelávanie o jedle a stravovaní

    Školská úžitková záhrada - pracovný list pre žiaka - Vhodní a nevhodní susedia

    Inšpirácia pre pedagógov ako naplánovať, vytvoriť a starať sa o prírodnú úžitkovú záhradu pri škole a ako naučiť žiakov vypestovať si vlastné jedlo. prostredníctvom využitia praktických pracovných listov s témou Vhodných a nevhodných "susedov" na záhrade.

    Vznik metodiky bol podporený z prostriedkov Nadačného fondu Kaufland.

    materiál v pdf
  • Výživa
    Vzdelávanie o jedle a stravovaní

    Školská úžitková záhrada - metodické listy pre pedagógov

    Inšpirácia pre pedagógov ako naplánovať, vytvoriť a starať sa o prírodnú úžitkovú záhradu pri škole a ako naučiť žiakov vypestovať si vlastné jedlo prostredníctvom využitia praktických metodických listov s tipmi na výuku na rôznych predmetoch.

    Vznik metodiky bol podporený z prostriedkov Nadačného fondu Kaufland.

    materiál v pdf
  • Zapojenie rodičov a odborníkov
    Výživa
    Implementácia projektu na škole
    Vzdelávanie o jedle a stravovaní
    výsledky celoslovenského prieskumu

    Metodický manuál k výsledkom z prieskumu o vzťahu žiakov a študentov k zdravému životnému štýlu a stravovaniu

    Skutočne zdravá škola o.z. sa rozhodlo realizovať prieskum, ktorého výsledky a zistenia budú nápomocné k budovaniu vzťahu k vyváženej a kvalitnej strave. Veríme, že vedomosti o zdravom životnom štýle a stravovaní dostupné pre študentov, pedagógov a kuchárov môžu pozitívnym smerom ovplyvniť aj vyťaženosť zariadení spoločného stravovania a zážitok z konzumácie obeda v školskej jedálni.

    Skutočne zdravá škola sa rozhodla overiť, ako tému zdravého životného štýlu a vyváženého stravovania v bežnom živote a v škole vnímajú samotní žiaci základných a stredných škôl. V spolupráci s odborníkmi vytvorili prieskum, ktorý začiatkom roka 2021 realizovali naprieč celým Slovenskom. Prieskum bol realizovaný vďaka Nadačnému Fondu Kaufland a hlavnému mestu Bratislava, v spolupráci s prieskumnou agentúrou 2muse a regionálnymi koordinátormi organizácie Iuventa - Slovenský inštitút mládeže. Zbierali sme dáta od žiakov z celého Slovenska tak, aby výsledky čo najlepšie reprezentovali slovenské deti vo veku od 11 do 18 rokov. 

    Viac informácií o tom, ako prebiehal prieskum a ako vznikla táto unikátna brožúrka o vzťahu detí k zdravému životnému štýlu s tipmi na riešenia najpálčivejších problémov nájdete tu.

    materiál v pdf
  • Implementácia projektu na škole
    Angažovanosť a kultúra stravovania

    Manuál ako pracovať s profilom školy na webe SZŠ

    materiál v pdf
  • Bronzové kritériá a certifikácia
    Implementácia projektu na škole

    Vzor žiadosti o bronzový certifikát

    Ak ste splnili všetky bronzové kritériá z tejto úrovne, nezabudnite si zažiadať o udelenie certifikátu. Po vyplnení tohto formuláru ho zašlite emailom svojmu regionálnemu koordinátorovi.

    materiál v pdf
  • Angažovanosť a kultúra stravovania

    Plán zdravého školského stravovania - Ako na to

    materiál v pdf