Tím programu Skutočne zdravá škola na Slovensku

Sme nadšenci zdravej kultúry stravovania, kvalitných potravín a udržateľného životného štýlu.

  • Eva Blaho

    Zakladateľka, riaditeľka a odborná garantka programu, lektorka

    evka@skutocnezdravaskola.sk

    Vyštudovala zdravú výživu a fytoterapiu na škole prírodnej medicíny ACNT v Austrálii, odbor Clinical Nutrition & Western Herbal Medicine. Od roku 2012 má vlastnú konzultačnú prax zameranú zdravé stravovanie Zdravie bez liekov. Venuje sa publikačnej a vzdelávacej činnosti vo forme písania kníh („Diéta pri ochoreniach …“ , Prvé príkrmy), článkov, workshopov a rôznych prednášok. Spolupracovala s klinikou celostnej medicíny Medante a občianskym združením Jem iné, kde viedla kurzy zamerané na detskú výživu. Je odbornou garantkou projektu Zdravé bruško, ktorý dodáva zdravú stravu do materských škôlok. 

    Viac o Eve a jej aktivitách sa dozviete na www.evablaho.sk

  • Anetta Vaculíková

    Zakladateľka programu, lektorka, média a PR, momentálne na materskej dovolenke

    anetta@skutocnezdravaskola.sk

    Anetta je rodená bratislavčanka, mama malej Anettky a Adelky. Je nadšenkyňou zdravej stravy, kvalitných potravín a udržateľného životného štýlu, veľkou gurmánkou, vášnivou cestovateľkou. Vyštudovala MBA v globálnom manažmente, medzinárodné vzťahy a diplomaciu. Dlhé roky sa venovala marketingu v gastronómii. Je autorkou niekoľkých kníh a publikácií (Prvé príkrmy - pre zdravé brušká alebo pracovný zošit pre deti Škriatok Zdravý tanier). Je ambasádorkou Food Revolution Jamieho Olivera na Slovensku, organizuje detský festival o udržateľnosti - PO NAŠOM!, festival remeselných potravín Degustorium a aktuálne pôsobí už aj ako členka hnutia Slow Food Pressburg.. Venuje sa neformálnemu vzdelávaniu v oblasti stravovania a udržateľného životného štýlu.

    Viac info o Anette a jej aktivitách nájdete na www.anettavaculikova.com

  • Jana Bérešová

    Koordinátorka škôl

    janka@skutocnezdravaskola.sk

    Jana sa s víziou Skutočne zdravej školy stotožnila okamžite, ako sa o projekte dopočula z médií a sociálnych sietí. Študovala na Českej zemědělskej univerzite v Prahe, odbor výživa hospodárskych zvierat. Veľký zlom vo vnímaní výživy u nej nastal po narodení dcérky. A aj vďaka týmto skúsenostiam dnes vníma stravovanie komplexne. Páči sa jej prienik medzi poľnohospodárstvom, zdravou výživou a prácou s deťmi, ktorý si u nás užije dosýta. Má skúsenosti s koordináciou desiatok škôl v programe a bude vám preto dobrou sprievodkyňou.

  • Tereza Hubáčková

    Marketing & PR, spolupráce

    terezia@skutocnezdravaskola.sk

    Tereza vyštudovala cestovný ruch v Prahe. Počas štúdia stážovala v českej sieti reštaurácií Ambiente ale aj na zastúpení CzechTourismu v New Yorku. Má za sebou ročný dobrovoľnícky program v Nemecku, kde sa začala zaujímať o fungovanie sociálnych sietí a marketing. Vo voľnom čase rada cestuje, chodí po farmárskych trhoch alebo objavuje nové reštaurácie a bistrá. Verí, že sa stravovanie na Slovensku dá skvalitniť a aj preto je členkou Skutočne zdravej školy.

  • Katarína Ovečková Medveďová

    Lektorka, tvorba edukačných materiálov o jedle

    katka@skutocnezdravaskola.sk

    Katarína je lektorka. Skúseností v gastre získavala pri spolupráci s kuchármi Jaroslavom Žídekom, nórskym šéfkuchárom Daniélom Madsenom, alebo Markom Pavalom. Tiež vo Viedni u fotografa a foodstylistu časopisu Gusto, Stefana Lievehra. Dlhoročne sa venuje zážitkovému vzdelávaniu v oblasti stravovania a popularizácii zdravej stravy. Rada pracuje aj so staršími žiakmi, učiteľmi a rodičmi. V projekte Cookučka sa venuje téme rodinná strava a trendom v trvalej udržateľnosti stravovania. Okrem “raritnej” kombinácie štúdia na Katedre žurnalistiky a SŠ vzdelania v odbore Kuchár čašník, ukončila aj dištančné štúdium na Univerzite v Utrechte v odbore Trvalá udržateľnosť v stravovaní.

    Viac info o Katke a jej aktivitách sa dozviete na www.cookucka.sk

  • Ivana Kachútová

    Odborná garantka programu, lektorka

    ivana@skutocnezdravaskola.sk

    Ivana je nutricionistka s vášňou pre vedu o výžive a snahou zlepšiť zdravie všetkým ľuďom pomocou správnej výživy. Absolvovala univerzitné štúdium vedy o výžive na Viedenskej univerzite v Rakúsku. Absolvovala viaceré odborné stáže doma aj v zahraničí, ako napríklad v kancelárii WHO či v Special Institute of Preventive Cardiology and Nutrition v Rakúsku.Pôsobila na MŠVVaŠ SR, v sekcii regionálneho školstva, kde sa venovala téme zariadení školského stravovania. Aktuálne je odbornou garantkou v projekte Food 2.0, ktorého cieľom je pripravovať pre škôlkárov kvalitné a nutrične vyvážené jedlo. Okrem toho je zamestnaná na Lekárskej fakulte UK kde sa ako externá doktorandka venuje výskumu výživy so zameraním na detskú obezitu. Taktiež sa stala garantkou za výživu v projekte Chuť žiť, ktorý sa venuje osvete a prevencii porúch príjmu potravy u detí a mládeže. Viac info o Ivane a jej aktivitách sa dozviete na www.nutricionistka.sk

    Viac info o Ivane a jej aktivitách sa dozviete na www.nutricionistka.sk

  • Ľuboš Mego

    Lektor a šéfkuchár

    Ľuboš po ukončení štúdia finančného manažmentu na vysokej škole v Bratislave premenil svoj koníček na povolanie ďalším štúdiom na londýnskej kuchárskej škole Le Cordon Bleu. Niekoľko rokov pracoval v profesionálnych kuchyniach v rôznych krajinách sveta (tri z nich boli ocenené dvoma michelinskými hviezdami) a ostatných desať rokov sa živí ako súkromný kuchár v Bratislave. Ľuboš rád pozitívne vplýva na to, čo deti jedia doma a v školských jedálňach, a preto sa aktívne zapája do gastronomického vzdelávania detí v škole, ktorú navštevujú aj jeho dve dcéry. A popri tom ho živí jeho vášeň - varenie z kvalitných sezónnych a prevažne lokálnych surovín v jeho komunitnom projekte Živá kuchyňa

  • Peter Wetzler

    Tvorba siete dodávateľov, lektor

    Vyštudoval Prírodovedeckú fakultu Univerzity Komenského Bratislava v odbore molekulárna biológia a učiteľstvo biológie. Už počas štúdia na vysokej škole začal učiť na strednej škole, a tomuto povolaniu sa venuje dodnes. V rámci predmetu biológia sa so žiakmi venuje aj téme zdravého životného štýlu a výživy. Záleží mu na rozvoji kritického myslenia žiakov, a častokrát na hodinách vyvracia mnohé mýty, nie len čo sa týka stravovania. V roku 2018 založil blog Lokálžrawetz, kde sa venuje dôležitosti kvalitných sezónnych potravín z lokálnych zdrojov.