Blíži sa záver projektu FoodComp

3. 4. 2024
Skutočne zdravá škola

V roku 2022 sme naštartovali Erasmus+ projekt s názvom FoodComp. Hlavným cieľom partnerstva je rozvoj pôsobnosti lektorov či pedagógov zvyšovaním povedomia o znižovaní plytvania potravinami aj prostredníctvom využívania e-learningovej platformy a užitočnej mobilnej aplikácie.

Na projekte spolupracuje 6 organizácií z 5 krajín: ISC (Francúzsko), Amadora Inova (Portugalsko), Castel di Pietra (Taliansko), Arid (Poľsko), zo Slovenska NewEdu a naša Skutočne zdravá škola. Prvé medzinárodné stretnutie partnerov sa konalo na Slovensku v Nitre. Následne v talianskom mestečku Pietramontecorvino, potom vo francúzskom Saumur. Navštívili sme aj Krakow v Poľsku a hlavné mesto Portugalska, Lisabon.

Priniesli sme si mnohé inšpirácie z našich ciest, viac si môžete prečítať aj v týchto blogoch:

Skutočne zdravá škola - Blog - Čo sme sa naučili v Taliansku o plytvaní jedlom (skutocnezdravaskola.sk)

Skutočne zdravá škola - Blog - Priniesli sme si nápady z Francúzska (skutocnezdravaskola.sk)

Projekt FoodComp prináša 3 hlavné výsledky:

R1 - Toolkit - nástroj na identifikáciu strát potravín a plytvania.

R2 - E-learningová platforma - online vzdelávacie materiály o tom, ako predchádzať potravinovým stratám a plytvaniu.

R3 - Cook Appmobilná aplikácia na propagáciu jedál založených na miestnych a udržateľných produktoch a maximálnom využití surovín. Možete si ju stiahnuť na GooglePlay. 

Touto cestou by sme Vás chceli poprosiť o vyplnenie dotazníka, ktorý je zameraný na zhodnotenie projektových výsledkov - odkaz TU.

Vopred vám ďakujeme za vyplnenie dotazníka. Vaša spätná väzba je pre nás cenná a výrazne prispeje k úspechu projektu FoodComp.

Zároveň Vás pozývame na podujatie, na ktorom predstavíme projekt a jeho výsledky.

Dátum: 15.4.2024 pondelok 9:00 - 13:00

Miesto: Lab.cafe Námestie SNP 25 811 01  Bratislava

Môžete sa tešiť na prednášku o plytvaní potravinami, o stave plytvania potravinami u nás aj v zahraničí. Ďalej sa dozviete praktické tipy, ako využiť zvyšky jedla a neplytvať ním. Samozrejme, nebude chýbať chutné sezónne občerstvenie pripravené podľa receptov z našej CookApp. Svoju účasť, prosíme, potvrďte v dotazníku vyššie - nakonci nám zanechajte svoj e-mail.

Tešíme sa na Vás!

Podpora Európskej komisie pri výrobe tejto publikácie nepredstavuje schválenie obsahu, ktorý odráža iba názory autorov, a Komisia nenesie zodpovednosť za akékoľvek použitie informácií v nej uvedených.

   

Späť na zoznam