Čo majú školy nové, ale nájdete tu aj recepty a články týkajúce sa zdravej a kvalitnej výživy či udržateľného životného štýlu.
-
Hravé jedlá
Vraví sa, že aj oči jedia. Snažíme sa deťom pripravovať jedlo tak, aby bolo nielen chutné, ale aj veselé a aby potešilo detské očká. Ku krásnemu dňu MDD tety kuchárky...
Celý článok -
Moja malá záhradka
Do súťaže, ktorú vyhlásila spoločnosť Kaufland, pre žiakov 1.stupňa ZŠ, sa zapojila aj naša škola. Vďaka tejto súťaži chcela deťom priblížiť prírodu a súťaživou...
Celý článok -
Zdravá strava a pohyb u prvákov
Jeden celý týždeň si žiaci 1. ročníkov pripravovali zdravé desiaty, teda žiadne biele pečivo, ani ľahké cukry, sladkosti. Taktiež každý deň cielene cvičili, čím si...
Celý článok -
Bylinkový ateliér
Deti vrámci pravidelnej aktivity na škole pod názvom "Bylinkový ateliér" si upravili malé políčko v tvare srdca, do ktorého si sadia vlastnoručne dopestované bylinky...
Celý článok -
Veselé jedálničky
Pani učiteľky sa rozprávajú s deťmi čo budú variť tety kuchárky. A keďže deti z predškolských tried sú veľmi tvorivé, povedali si, že jedálne lístky rozveselia svojimi...
Celý článok -
Žiaci sa učia základy varenia
Žiaci 5. - 9. ročníkov sa na hodinách techniky a na krúžku varenia v školskej kuchynke pravidelne učia pripravovať základné jedlá. Sú to najmä rôzne druhy nátierok,...
Celý článok -
"Brezofský Agrokomplex"
Žiaci piateho ročníka sa netradične učili o poľnohospodárskych plodinách (obilninách, okopaninách a olejninách). V rámci "Brezofského Agrokomplexu" si pripravili...
Celý článok -
Príprava zdravých pokrmov u tretiakov
Vrámci pracovného vyučovania si žiaci vyskúšali prípravu zdravých pokrmov - nátierka rybacia, vajíčková, cesnaková, zeleninové a ovocné šaláty. https://www.youtube.com/watch?v=pupxTqA2i_8&feature=youtu.be https://www.youtube.com/watch?v=rjMDSELN_jc&feature=youtu.be
Celý článok -
Zdravé smothies a milkshakes
Svetový deň zdravia si pripomenuli žiaci 5.A triedy vo štvrtok 7.4. 2022. V žiackej kuchynke si pripravili zdravé smothies a milkshakes, ktoré navzájom ochutnávali a hodnotili...
Celý článok -