Ako sme v MŠ Kunerad dlávili kapustu
Novenber je mesiac, kedy aj posledné zbitky úrody putujú do pivníc a komôr, aby sa pôda pripravila na zaslúžený zimný odpočinok.
Prišiel ten správny čas na spracovanie úrody. A aby sa deti v materskej škole dozvedeli niečo nové, pani učiteľka Lydka spolu s pani riaditeľkou im predviedli ako sa z kapustnej hlavy stane za pomoci fermentácie kvasená kapusta. Deťom ukázali celý proces spracovania. Od očistenia kapusty, strúhania na nožoch, až po samotné nakladanie do súdka, zasolenie a dlávenie.
Deti pri tomto procese asistovali, pomáhali, ochutnávali i podaktoré nôžkami v sude dlávili kapustu. Počas aktivity boli oboznámené o významných zdravotných benefitoch kvasenej zeleniny na zdravie človeka.
Drobci boli z tejto aktivity nadšení a poniektorí poprvý krát ochutnali čerstvú kapustu. O niekoľko týždňov ich bude čakať ďalšia ochutnávka, už vykvasenej kyslej kapusty. Mňam!