Deň remesiel

23. 1. 2023
ZŠ s MŠ Hurbanova, Martin

Počas Dňa remesiel sa žiaci našej školy učili inak. Pýtate sa ako ,,moderne", prostredníctvom zážitkového učenia, rovesnícky, skupinovo, kreatívno no hlavne originálne.

Žiaci prvého stuňa začali deň formou prednášky. 

Prvé stanovisko mala pani učitelka v stánku na tému ZDRAVÁ VÝŽIVA. Tu sa deti dozvedeli veľa informácii o tom prečo je konzumácia ovocia a zeleniny doležitá, čo by nemalo chýbať každému žiakovy v desiatovom boxe. Prostredníctvom zmyslov rozpoznavali a definovali, ochutnávali názorné ukážky pripravených surovín.Na záver prednášky si každé dieťa zo stánku odnuieslo chutný receptík či veselú omalovánku.   

Na druhom stanovisku na nich čakalo rovesnícke učenie, kde sa dozvedeli veľa zaujímavích a užitočných vecí o včielkach. Včelárky im priniesli ukázať náradie a nástroje s ktoré potrebuje pri starostlivosti o včielky. Taktiež mohli deti vidieť včeliu rodinku, vyskúšať si pracovný odev, či ochutnať sladký medík.

V tretom a štvrtom stanovisku na deti čakala pani pernikárka a šúpoliarka, kde mohli nahliadnuť a vyskúšať si malovanie na perníčky či výroba hračiek zo šúpolia.

Okrem všetkých týcho štyroch stanovísk sa deti vo svojich triedach zmenili a vyskúšali si hru na kuchárov a čašníkov. Pripravili si rôzne ovocné či zeleninové šaláty, jednohubky, pomazánky, ovocné a zeleninové špízy. Učili sa zásadám správneho stolovania, skladania servítok. 

Aj toto je jedna z možností ako dať deťom nové informácie ale hlavne učiť ich moderne a zážitkovo :)

Deň remesiel 1Deň remesiel 1Deň remesiel 1Deň remesiel 1Deň remesiel 1Deň remesiel 1Deň remesiel 1Deň remesiel 1Deň remesiel 1Deň remesiel 1Deň remesiel 1
Späť na zoznam