Jesenné tradície v škôlke

20. 10. 2022
ZŠ s MŠ Hurbanova, Martin

Na základe týždennej témy: Plody jesene, si deti zážitkovým učením priblížili spracovanie zeleniny. V rámci poznávania ľudových tradícií sa deti oboznámili s tradíciou tlačenia kapusty, ktorá už pomaly úplne mizne z rodín. Klasické tlačenie kapusty už v mnohých rodinách nahradila kúpená kvasená kapusta. Aby naši malí škôlkari tento zvyk spoznali, pani učitelka si pre ne pripravila všetky suroviny a spoločnými silami si tak mohli vyskúšať tlačenie kapusty.

Deti si spoločne pripravili všetky suroviny, pomáhali pridávať dôležité ingrediencie, ktoré urobia z kapusty chutnú, kvasenú ale hlavne zdravú a výživnú surovinu pripravenú starým spôsobom v sude. Pri tlačení kapusty sa vystriedali všetky deti. Počas prípravy zároveň ovoniavali, či ochutnávali skoro všetko, čo išlo do kapustného suda.

Teraz už len musia detičky čakať na výsledok ich usilovnej a spoločnej práce. Aj takto sa dá detom sprostredkovať naša tradícia. 

Jesenné tradície v škôlke 1Jesenné tradície v škôlke 1Jesenné tradície v škôlke 1Jesenné tradície v škôlke 1Jesenné tradície v škôlke 1Jesenné tradície v škôlke 1Jesenné tradície v škôlke 1Jesenné tradície v škôlke 1Jesenné tradície v škôlke 1Jesenné tradície v škôlke 1Jesenné tradície v škôlke 1Jesenné tradície v škôlke 1Jesenné tradície v škôlke 1
Späť na zoznam