MŠ PLAVNICA

30. 3. 2023
ZŠ s MŠ, Plavnica

Skutočne zdravá škola je program zdravého školského stravovania a smerovania k zdravému  životnému štýlu. Aj v materskej škole v Plavnici sa usilujeme o to, aby sme vychovali zdravé, samostatné, sebavedomé a tolerantné deti.

Obec Plavnica, kde naša materská škola sídli, sa nachádza v okrese Stará Ľubovňa v oblasti Spišsko-šarišského medzihoria, na rozhraní Spiša a Šariša. Sme obklopení prírodou, čo aj patrične využívame. Každodenné pobyty vonku sú prvým a veľmi dôležitým krokom k tomu, aby deti poznali, že pohyb a čerstvý vzduch sú jedným z najdôležitejších atribútov zdravého životného štýlu.

Tak napríklad - obdivuhodnosť práce včiel našim škôlkarom predstavil skutočný ujo včelár. Porozprával nám o včielkach napríklad to, ako sa dorozumievajú, vysvetlil, že každá včelia rodina má svoju kráľovnú, ktorú včielky musia poslúchať. Porozprával ako včielky prezimujú a kto je ich najväčší nepriateľ. No najmä – deťom ukázal naozajstný prenosný včelí úľ s včeľou  kráľovnou. Deti sa dozvedeli  viac o včelích produktoch ako je materská kašička, peľ, či vosk no najmä med – poznali tiež to, že med je prospešný zdraviu a výborná náhrada obyčajného bieleho cukru. Tak sme mohli spolu s deťmi prežiť deň plný zážitkov a poznania, že bez včiel by život na zemi nebol možný. Aj takýmito aktivitami „utvárame“ skutočne zdravú materskú školuJ.

MŠ PLAVNICA 1MŠ PLAVNICA 1
Späť na zoznam