Naša akčná skupina

10. 1. 2022
Súkromná ZŠ s MŠ BESST, Trnava

Pod hlavičkou BESST sa skrýva materská a základná škola, aj bilingválne gymnázium. Do programu sme zapojení od roku 2021. Mnohé aktivity majú už na našej škole svoju tradíciu a téma jedla je nám blízka.

Škola (jej vedenie aj zástupca zriaďovateľa) spolupracuje s vedením školskej jedálne, ktoré zastrešuje manažér pre stravovanie. Manažér pre stravovanie je súčasťou vedenia školy a dohliada na to, aby bola strava ponúkaná deťom zdravá, vyvážená, bez pridaných aditív. 

Akčná skupina: manažér pre stravovanie – Lucia Naďová, vedúca školskej jedálne – Lenka Šnircová, učitelia MŠ, ZŠ – Petra Tibenská, Katarína Kadlečíková, Kristína Adamcová, Nikola Baľáková, Ivana Chovancová. Máme zástupcu z radov žiakov aj rodičov.

Na škole funguje Rodičovská aj Študentská rada, všetky pripomienky ohľadom stravovania sa operatívne riešia (na žiadosť rodičov pre deti poskytujeme bezmliečne aj bezlepkové hlavné aj doplnkové jedlá). Na žiadosť študentov so študentskej rady bola zavedená do jedálneho lístka napr. basmati ryža.  Študentská rada je raz mesačne pre 1. stupeň a 2x mesačne pre 2. stupeň, rodičovská rada 2 krát za rok. Plus rodičovské združenia, na ktorých sa rieši aj stravovanie. Aktuálne beží na škole dotazník o školskom stavovaní z iniciatívy žiakov gymnázia.

Zmeny v stravovaní sú komunikované rodičom formou mailov (aktuálne sa chystáme pridať do jedálneho lístka zdravé raňajky) a taktiež robievame dotazníky, ktoré sú zasielané rodičom na vyjadrenie sa ohľadom názorov na školské stravovanie (aktuálne chystáme dotazník pre rodičov detí 1.stupňa ohľadom nátierok pre deti). Momentálne beží aj iniciatíva vedenia školy, aby sme priblížili rodičom, ako vyzerá jedlo pripravované v jedálni. Kolegyne z marketingu fotia každé hlavné jedlo a do budúcna tieto fotky plánujeme zverejňovať na našom webe.

Späť na zoznam