Nátierkáreň
Čo nám na salaši zavoňalo?
Predsa BRYNDZA a my sme neodolali a pustili sme sa do prípravy tej najlepšej BRYNDZOVEJ NÁTIERKY
Nebolo to ale také jednoduché Museli sme najskôr prísť na to, aké suroviny, podľa receptu, budeme potrebovať . Potrénovali sme popri tom vytlieskavanie na slabiky, určovanie prvej a poslednej hlásky. Nezabudli sme na počítanie a porovnávanie.
Následne začala poctivá výroba tejto prvosienkovej(pretože naše Prvosienky - trieda ju vyrábali) bryndzovej nátierky. Naše šikovné ruky pučili, šúpali, krájali, miešali. S cibuľou pomáhali tvrdí chlapci a hovorili, že ich neštípali oči. Nátierku ponatierali na chlebík z našej liptovskej pekárne Moment, ozdobili čerstvou pažítkou z našej záhradky a pustili sa do ochutnávania.
Tie úprimné pohľady, úsmevy hovoria za všetku radosť, chuť, snahu a lásku, ktorú do toho dali
Ďalší naši šikovníci - Nezábudky sa pustili do výroby masla. Pripravili si smotanu, vyčistili zaváraninové fľaše a šup sa do výroby.
To ako to vyzeralo si môžete pozrieť vo videu na našom FB alebo instagrame.
DOBRÚ CHUŤ aj vám