Predstavenie školy v Šintave

10. 2. 2022
ZŠ s MŠ kráľa Svätopluka, Šintava

Sme veľmi aktívna škola, kde učitelia, žiaci a rodičia ideme spoločnou cestou vzdelávania a výchovy. Zapájame sa do rôznych aktivít. Tematiku zdravého životného štýlu, zdravej stravy považujeme za vysoko aktuálnu a akútnu. Veľa detí má zlé stravovacie návyky, trpí obezitou. Chceli by sme rôznymi aktivitami zameranými na zdravé stravovanie zvýšiť záujem detí a žiakov o zdravé stravovanie a pochopenie, že všetko, čo jeme, má vplyv na naše zdravie a náš život.

V škole robievame aktivity na tému zdravého stravovania. Škola robievala prezentáciu zdravých jedál akciou Trieda hostí triedu, kedy si triedy pripravili pokrmy a ponúkali ich medzi triedami. Škola je zapojená do projektu Ovocie do škôl. Posledné dva roky sme robili v rámci duševného zdravia deň s bylinkovým čajom, kde sme varili bylinkové čaje pre deti v škole.

V tomto školskom roku realizujeme výhru v súťaži Čerstvé hlavičky od spoločnosti Kaufland, kde na týždennej báze žiaci dostávajú ovocie a zeleninu na desiatu. Deti sa tomu veľmi tešia a ovocie s radosťou konzumujú. Zrealizovali sme aj projekt v spolupráci s Rodičovským združením pri škole: Komunitná záhrada v Šintave. Obnovili sme pestovanie na políčkach školy, založili sme vyvýšené záhony. Žiaci pestovali zeleninu, bylinky, jahody. V jeseni sme vysadili ovocné stromy, drobné ovocné kríky. V rámci techniky a pracovného vyučovania žiaci chodia do záhrady, čo ich veľmi baví. Podarilo sa nám vybudovať pri záhradke altánok, ktorý slúži na stretávanie sa komunity detí, rodičov, pedagógov. Spoločné brigády, opekačky utužujú vzťahy v škole. Na opekačke sme konzumovali aj výpestky z našej záhrady.

V materskej škole sme získali projekt spoločnosti Volkswagen, kde sme pred MŠ vybudovali Srdce pre prírodu - drevený kvetinový záhon, kde deti pestujú kvety a bylinky. Škôlkári sa zapojili aj do súťaže s Pribináčikom, kde sme podporili konzumáciu mliečnych výrobkov.

Predstavenie školy v Šintave 1Predstavenie školy v Šintave 1Predstavenie školy v Šintave 1Predstavenie školy v Šintave 1
Späť na zoznam