Spoznávame čaro kuchyne

9. 1. 2024
ZŠ Važecká, Prešov

Spoznávame čaro kuchyne je názov záujmového útvaru, ktorý realizujeme v školskom roku 2023/2024  na našej škole. Žiaci sa oboznamujú so základnými postupmi pri varení a pečení rôznych jedál. Snažíme sa, aby výber jednotlivých jedál na prípravu bol pre žiakov zaujímavý a samozrejme zdravý. V školskej kuchynke je vždy veľká zábava a medzi žiakmi sa posilňujú medziľudské vzťahy a schopnosť vzájomne spolupracovať.

Počas prvých štyroch mesiacov školského roka sme stihli pripraviť viacero zaujímavých jedál, o ktorých by sme Vás radi informovali.

September - Úvodné stretnutia sa niesli v znamení zoznamovania sa so školskou kuchynkou a prípravou jednoduchých jedál ako napr. pudingový pohár a cuketové placky.

Október - Sezóna jabĺk bola v plnom prúde, preto sme si upiekli jablkové ružičky a nepečenú jablkovú tortu. Zároveň sme oslávili aj Medzinárodný deň cestovín prípravou špagiet s paradajkou omáčkou a penne cestovinou so syrovou omáčkou.

November - K oslavám patria aj rôzne pochutinky ako napríklad pizza slimáčiky, nátierky( cesnaková, tuniaková, vajíčková) a nejaká sladká maškrta v podobe perníkového koláčika. Aj toto zvládnu naši žiaci :-)

December - Vianočná atmosféra zavítala aj do našej kuchynky, kde sme piekli chutné medovníčky. Posledné stretnutie v roku 2023 sme oslávili prípravou kapustnice a vianočného punču.

Už teraz sa tešíme na naše ďalšie kuchárske zážitky :-)

Spoznávame čaro kuchyne 1Spoznávame čaro kuchyne 1Spoznávame čaro kuchyne 1Spoznávame čaro kuchyne 1Spoznávame čaro kuchyne 1Spoznávame čaro kuchyne 1Spoznávame čaro kuchyne 1Spoznávame čaro kuchyne 1Spoznávame čaro kuchyne 1Spoznávame čaro kuchyne 1Spoznávame čaro kuchyne 1Spoznávame čaro kuchyne 1Spoznávame čaro kuchyne 1Spoznávame čaro kuchyne 1Spoznávame čaro kuchyne 1Spoznávame čaro kuchyne 1Spoznávame čaro kuchyne 1Spoznávame čaro kuchyne 1Spoznávame čaro kuchyne 1Spoznávame čaro kuchyne 1Spoznávame čaro kuchyne 1Spoznávame čaro kuchyne 1
Späť na zoznam