Sú zdravé potraviny „nechutné a drahé“?

2. 2. 2023
ZŠ Dr. Štefana Osuského, Brezová pod Bradlom

V januári naši siedmaci robili projekt "Zdravý jedálniček".  Najskôr zaznamenali svoj bežný deň - jedlo, pitie, pohybové aktivity, spánok a následne vypracovali jedálniček podľa zásad zdravej výživy, ktorý si overili aj v praxi. S nadšením privítali, keď im spolužiačky z Ukrajiny porozprávali o ich stravovacích zvykoch a priniesli bohatú ochutnávku.

Po uskutočnení projektu sa stretli s výživovým poradcom, aby im porozprával o tom, čo sú to vlastne zdravé potraviny a zdravý životný štýl.  Výživový poradca im  vysvetlil, prečo mnohí majú pocit, že  zdravá strava je „nechutná a drahá“, tiež ako si vybrať v obchode vhodné potraviny - učili sa čítať etikety a rozumieť im. Veríme, že aj táto prednáškou ovplyvní ich postoj k zdravému životnému štýlu a zmeny v stravovacích návykoch im budú prínosom do ďalšieho života.

Sú zdravé potraviny „nechutné a drahé“? 1Sú zdravé potraviny „nechutné a drahé“? 1Sú zdravé potraviny „nechutné a drahé“? 1Sú zdravé potraviny „nechutné a drahé“? 1Sú zdravé potraviny „nechutné a drahé“? 1Sú zdravé potraviny „nechutné a drahé“? 1Sú zdravé potraviny „nechutné a drahé“? 1
Späť na zoznam