Týždeň potravín v MŠ
Tento týždeň sme sa s deťmi počas celého týždňa a daltonského bloku venovali pôvodu potravín a surovín. Rozprávali sme sa o tom, ako sa potraviny dostanú na náš tanier a prečo je dôležité poznať ich cestu od farmára až po škôlku.
Deti si vlastnoručne vyrobili maslo zo smotany a pripravili čerstvý pomarančový džús. Pri práci pozorovali zmeny, skúšali, experimentovali a učili sa spolupracovať.
Daltonská výučba nám opäť ukázala, že najlepšie učenie je to, ktoré si dieťa môže zažiť.
Našou školkou tiež prešla milá návšteva – pani Anna Peniaková, ktorá deťom priblížila tradičné spracovanie kapusty a staré zvyky spojené s jej nakladaním. Deti si prezreli rôzne pomôcky, objavovali nové vône a načreli do tradícií, ktoré formovali život našich starých mám.
Ďakujeme za všetky zážitky, nové poznatky a krásnu atmosféru!


